۱۱ حقیقت جالب در مورد جوراب که احتمالا تا حالا نشنیده‌اید

شنیدن این چند حقیقت جالب در مورد جوراب حتما برایتان جذاب خواهد بود. چیزهایی که تا حالا نشنیده اید و با دانستن آنها جنبه‌ی دیگری از لذت پوشیدن جوراب را تجربه میکنید.

پوشیدن جوراب امروزه بخش مهمی از فعالیت لباس پوشیدن و مد و آرایستگی ما شده است. قرنهای پیش انسانها تعریف درستی از جوراب نداشتند و کم کم با پیشرفت جوامع شهری نیاز به پوشیدن آن احساس شد و حالا ما جوراب می‌پوشیم تا عرق پا به کفش منتقل نشود و از تشکیل باکتری در کفش و بو گرفتن پا جلوگیری کنیم و نیز برای اهدافی مثل زیبایی بیشتر و مد و فشن و ست شدن با لباس های گوناگون به پوشیدن جوراب روی میآوریم. یا در فصول سرد سال جوراب محافظی برای پا و انگشتان ما میشود تا راحت تر و ایمن تر زندگی کنیم.

همچنین این روزها نقش جوراب در صنعت پزشکی هم پررنگ شده و افراد جورابهای مخصوص برای بیماری هایی نظیر واریس می پوشند. قصه‌ی جوراب به همین جا ختم نمی‌شود و ماجراهای جذابی پشت این پوشیدنی شما هست. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا ۱۱ حقیقت جالب در مورد جوراب را بخوانید.

حقیقت جالب در مورد جوراب

۱. نخستین جورابها در تمدن بشری

پیدایش نخستین جوراب‌ها برمی گردد به یونان باستان. مردان کارگر و برده‌ها در دوران یونان و مصر باستان جوراب‌های بلند می‌پوشیدند و زنان رومی در خانه‌های خود نوعی جوراب ساق کوتاه به پا می‌کردند. 

۲. کشف قدیمی ترین جوراب جهان

قدیمی ترین جوراب پیدا شده که از دوران قدیم سالم مانده است مربوط به  برای سال ۲۵۰ تا ۴۲۰ بعد از میلاد مسیح و کنار رود نیل در مصر است.

حقیقت جالب در مورد جوراب

۳. جنس اولین جورابهای بشر

یونانی ها جوراب تولید شده از موی حیوانات میپوشیدند! قرن هشتم میلادی یونانی ها جوراب هایی میپوشیدند که از موی حیوانات درست شده بود و بسیار پای آنها را گرم میکرد.  خداراشکر که جوراب های امروزی طوری هستند که پا میتواند نفس بکشد!  

حقیقت جالب در مورد جوراب 3

۴. جوراب یک کالای گرانبها مخصوص لاکچری ها

جوراب در قرن ۱۱ میلادی به یک کالای فشن تبدیل شد که فقط پولدار ها میتوانستند آن را خریداری کنند و افرادی که جوراب داشتند مثل آدمهای لاکچری امروزه دیده می‌شدند

۵. نخستین جوراب‌پوشان ایرانی 

اولین بار جوراب در سال ۱۳۰۶، زمانی که ناصرالدین‌شاه به کشور انگلستان سفر کرد، به عنوان سوغاتی همسران شاه از شهر براد فورد، وارد ایران شد و پس از آن کم‌کم به طبقات پایین رسید و متداول شد.

۶. بزرگ‌ترین جوراب جهان 

اولین بار ایتالیایی‌ها بلندترین جوراب جهان را با بیش از ۵۰ متر طول به مناسبت عید کلیسای کاتولیک تولید و در سراسر شهر پیتربوی این کشور به نمایش گذاشتند، اما بعد از آن رکورد ساخت بزرگ‌ترین جوراب جهانی از آن ایالات متحده آمریکا شد.

یک شرکت آمریکایی این جوراب کرم ـ قهوه‌ای را به ۹۳٫۹ متر (۳۲ فوت در هفت) و ۶۸٫۶ (۲۲فوت در شش) ساخته است.

طبق رکورد ثبت شده رسمی جهانی گینس، در این جوراب حدود ۱۸۳‌متر (حدود ۶۰۰ فوت) مواد پنبه و همچنین نزدیک به ۸۰۲٫۱۲ متر (۴۲ هزار فوت) از نخ پنبه استفاده و با چرخ خیاطی صنعتی دوخته شده است.

۷. اولین ماشین کشبافی جوراب در جهان

اولین ماشین کشبافی در سال ۱۵۸۹ در انگلستان ساخته شد . مردی به نام ویلیام لی، برای اینکه همسرش راحت تر بافندگی کند و جوراب تولید کند ماشین بافندگی را اختراع کرد.  در آن دوره جوراب‌های نخی و ابریشمی الیاف موردپسند و رایج میان مردم بود.

حقیقت جالب در مورد جوراب

۸. تنفر انیشتین از جوراب

آلبرت انیشتن از جوراب متنفر بود. زیرا میگفت چرا باید هم جوراب بپوشم و هم کفش.  او همچنین اعتقاد داشت که شست پایش بزرگ است و به همین دلیل جورابش سوراخ میشود.

۹. پایتخت جوراب جهان

داتانگ پایتخت جوراب جهان است.  زیرا بیشترین جوراب در این شهر تولید میشود.  ۴۰  درصد جوراب جهان در این شهر تولید میشود.

۱۰. فواید عجیب خوابیدن با جوراب

ممکن است به نظر برسد پوشیدن جوراب در رختخواب باعث گرم شدن بیش از حد پاها می‌شود. اما، در واقع، این عادت ممکن است به تنظیم دمای داخلی بدن کمک کند. طبق گزارش مطالعه‌ای که در ۲۰۰۷ انجام شد بزرگسالانی که موقع خواب جوراب‌های معمولی یا گرم می‌پوشند سریع‌تر به خواب می‌روند. این به خاطر آن است که دمای بدن هر شخص در طول شب افت می‌کند، و در حدود ساعت ۴ بامداد به پایین‌ترین نقطه‌ی ممکن می‌رسد. متوسط دمای بدن ۳۷ درجه‌ی سانتیگراد است اما این دما در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز ۱ تا ۲ درجه فرق می‌کند. گرم کردن واها و دست‌ها باعث گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود، واکنش و پاسخی که به آن «رگ‌گشادگی» (اتساع عروق/وازودیلیشن) می‌گویند.

این کار گرما را در سطح پوست آزاد می‌سازد و به پایین آوردن دمای بدن کمک می‌کند. این امر، به نوبه‌ی خود، به مغز پیام می‌فرستد که زمان خواب فرا رسیده است. پژوهش‌های انجام شده حاکی از آن است که پوست گرم با سریع‌تر به خواب رفتن در ارتباط است.

۱۱. محکم‌ترین جوراب ساخته شده جهان

یک شرکت سوئیسی برای اولین‌بار اقدام به طراحی جورابی بزرگ، زمخت و زبرکرده که مناسب انواع فعالیت‌هایی مانند دویدن، صخره‌نوردی و ورزش‌های آبی است. این جوراب‌ موسوم بهProtection Sock است که به جای کفش مورد استفاده قرار می‌گیرد، درست مانند انگشتان دست در دستکش دارای فضای لازم برای هر یک از انگشتان است. این جوراب به گونه‌ای طراحی شده است که دیگر نیاز به پوشیدن کفش نیست و با پوشیدن آن می‌توان بدون خطر آسیب‌دیدگی از اشیای تیز، احساس پابرهنگی را تجربه کرد.

این جوراب به علت داشتن ۵۰ درصد کولار (جلیقه ضدگلوله از این ماده ساخته می‌شود)، ۳۲ درصد پلی‌استر، ۱۰ درصد پنبه و هشت درصد ساندکس و به علت پوشیده شدن با پرز «پی. وی. سی» (پوشش ضدپارگی)، عنوان محکم‌ترین جوراب جهان را به خود اختصاص داده است. شاید جالب باشد بدانید‌ مدل کوتاه این جوراب در بازار ۵۵ یورو و مدل بلند آن ۵۹ یورو قیمت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *